Henning Toftild starter egen salon

Januar 1969 overtager Henning Toftild en frisørsalon på Vestbro i hjertet af Aalborg. Her svinger han saksen og skaber flotte frisurer til byens borgere. Han er så passioneret omkring sit fag, at han deltager i alverdens mesterskaber, hvor han skaber flotte resultater. Navnet Toftild bliver hurtigt et kendt navn indenfor frisørbranchen.

Toftild udvider med parykker og toupéer

Hennings passion for at klippe hår, fik ham alligevel til at tænke på dem, der ikke selv har noget hår. Han følte en trang for at hjælpe dem med at få hår igen. Efter et par års research og en masse kurser senere, åbnede dørene d. 22. november 1979 op til "Toftild Toupe og Paryk Atelier". Stille og roligt blev de skaldede isser tryllet væk.

Sideløbende har han stadig Frisørsalonen Toftild. De to forretninger ligger begge på Budolfi Plads lige i hjertet af Aalborg, men i hver deres lokaler.

Claus Toftild starter som paryk- og toupefrisør

Claus Toftild bliver i 1986 udlært frisør, hvor han efterfølgende rejser til bl.a. Færøerne og Tyskland for at arbejde. Han er halvandet år ved den tyske virksomhed Bergmann, hvor han lærer alt om parykker og toupéer.

Ved hjemkomst får han først job ved Toftild frisørsalon. I 1989 skiftede han over til at arbejde ved Toftild Toupe og Paryk Atelier, hvor han har været lige siden.

Hår for Livet by Toftild® lanceres

Hår for Livet by Toftild® er vores eget design af individuelt fremstillede parykker, toupeer og hårdele, som kan sidde permanent fast i en periode.

1998 var også det år, hvor den første kommunale bevilling på hårsystemet blev en realitet. Hår for Livet by Toftild® var desuden det første personlige hjælpemiddel, der blev anerkendt af det kommunale bevillingssystem som en abonnementsløsning.

Endeligt var 1998 også året hvor frisørsalon Toftild lukkede ned, da Toftild Toupe og Paryk Atelier virkelig begyndte at tage fart.

Generationsskifte

I 2002 overtog Claus og Lise Toftild driften af Toftild Toupe og Paryk Atelier, og virksomheden skiftede navn til Toftild Alternativt Hår. Henning og Ulla var stadig at finde i butikken en periode efter skiftet.

Toftild åbner i Aarhus

I 2013 åbnede Toftild sin første filial uden for Aalborg i det midtjyske i Aarhus. Først i lejede lokaler i Aarhus Midtby, og i 2019 flyttede Toftild i egne, nyrenoverede lokaler i latinerkvarteret i Aarhus C. Lokaler, som i 40 år forinden havde huset en stor parykforretning. Parykker og alternativt hår er således stadig synonymt med adressen Borggade 7, nu med Toftilds navn på facaden. I Aarhus møder du i dag fire Toftild-medarbejdere. 

"Love is in The Hair" etableres

En stor del af Toftilds DNA er vores hårdonationsprojekt ”Love is in The Hair”, som Lise og Claus Toftild startede i 2015. Hårdonationerne og projektet med at forvalte omsorgen, håret og alt det praktiske blev hurtigt en hjertesag for virksomheden, og er i dag en stor del af Toftilds hverdag.

Med projektet “Love is in the Hair” vil vi hos Toftild gerne give noget tilbage til de mange mennesker, der er grundlaget for vores virksomhed. Udover at bruge det hår, som bliver doneret til os, giver Toftild værdien af håret videre til velgørende formål. Det er i årenes løb blevet til 800.000,- kr. til Knæk Cancer. 

Toftild åbner i København

Springet til det sjællandske tog Toftild i 2018 med baggrund i, at en mangeårig forhandler og samarbejdspartner ønskede at afhænde sin forretning. I 2019 åbnede Toftild derfor egne lokaler på adressen Frederiksberg Alle 50. En stor del af Toftilds kunder kommer fra det sjællandske, og dem hjælper vi stadigvæk via et godt og loyalt forhandlernetværk. Og de mange kunder, der ønsker at komme hos Toftild selv, har således siden 2019 haft muligheden for at møde de tre Toftild medarbejdere i lokalerne på Frederiksberg Alle.