Mange af vores kunder oplever deres hårtab som et handicap – og for mange kan det i yderste konsekvens opleves som en markant social belastning. Det tager vi meget alvorligt.

Hos Toftild kan du derfor få vejledning i at søge økonomisk tilskud til en paryk via kommunen. Det gælder fx hvis du har et sygdomsrelateret hårtab – det kan være alopecia eller ar efter behandling eller operation. Er du kræftpatient, gælder der nogle andre regler, og det kan du læse mere om lidt længere nede. 

Du kan ansøge om hjælpemidler ved at kontakte din kommune eller via borger.dk. Men hvis du har brug for råd, vejledning eller assistance i processen, er vi altid klar til at hjælpe dig. Vi har den største indsigt i alternativt hår – og det indbefatter også de aktuelle støtteordninger, der findes på området.

Frit leverandørvalg

Husk du altid frit kan vælge, hvor du ønsker at købe din paryk - uanset hvilken leverandør din kommune har indgået aftale med. Tilskuddet følger dig, og det betyder, at du kan vælge Toftild, selvom der står en anden leverandør på din bevilling.

Tilskud til paryk som kræftpatient

Er du ramt af kræft, kan behandlingen medføre, at du mister dit hår midlertidigt. Du får et tilskud til anskaffelse af paryk eller hovedbeklædning, og du kan altid selv vælge, hvor du ønsker at bruge dit tilskud. Du er ikke bundet af sygehusets leverandøroversigter.

I de fleste regioner modtager du en rekvisition fra det sygehus, hvor du er i behandling. Enkelte regioner beder dig om selv at lægge pengene ud, hvorefter du kan få tilskuddet udbetalt ved at indsende din kvittering.

I de fleste af Toftilds afdelinger, afregner vi direkte med regionen. Det betyder, at vi sender fakturaen direkte til regionen, så du ikke selv skal stå for den del.

Du kan få tilskud til enten paryk eller hovedbeklædning, som fx en kasket, en turban eller et tørklæde; alle designet specifikt til kræftramte og andre med hårtab. Tilskuddet udbetales af regionen, og din paryk eller hovedbeklædning betragtes som et behandlingsredskab, der skal kompensere for bivirkningerne efter din behandling. Ved kemobehandling er hårtabet midlertidigt og tilskuddet udbetales som regel én gang.

I 2023 kan du få 4.033- kr. inkl. moms som tilskud til en paryk. Vælger du en paryk, der er dyrere end tilskuddet, skal du kun betale differencen til os. Ønsker du hovedbeklædning, tørklæde eller turban, er dit tilskud på 1.523,- inkl. moms. Tilskuddet er det samme i alle landets regioner, men der kan være lidt forskel på, hvordan du får dit tilskud udbetalt. Tilskuddet opjusteres i alle landets regioner hvert år i marts måned.

Læs mere om hvordan tilskud til paryk eller hovedbeklædning foregår i de regioner, hvor Toftild er til stede:

Region NordjyllandToftild Aalborg

Region MidtjyllandToftild Aarhus

Region SjællandToftild Frederiksberg

Har du brug for vejledning eller har du spørgsmål til dit tilskud til paryk eller tørklæder til kræftramte, er du meget velkommen til at kontakte os. Du kan altid ringe eller skrive til os.

Skriv til os

HOVEDBEKLÆDNING TIL HÅRTAB

Følg os på Instagram

@toftildharforlivet #toftildalternativthår #toftildhårforlivet