Et eventyr om hårdonation

Sådan startede Love is in the Hair®

I december 2015 rejste Lise og Claus Toftild til fabrikken i Kina for selv at aflevere den første samling af donationshår og starte projektet op. Den første produktion af parykker blev lavet på baggrund af bare 15 kg hår og med Toftilds eget design. Det var første gang fabrikken skulle prøve at lave en produktion af hår, som blev leveret til et specifikt formål. Den første produktion resulterede i ca. 80 parykker, og det tog ca. et halvt år for fabrikken at lave dem. Alle parykkerne er håndlavede. De var værd at vente på, og de har siden skabt stor glæde hos mange modtagere. Toftild har siden opstarten af projektet selv betalt for produktionen af parykkerne.

  • Toftild hårdonation på besøg hos producent

  • Toftild Hårdonation sender håret til produktion af parykker

  • Toftild Hårdonation viser billeder af bunden af en paryk

Hvordan bliver donationshåret brugt?

Donationshåret bliver brugt til at fremstille parykker og alternative hårløsninger til mennesker, der lider af hårtab. En del af donationshåret anvender Toftild selv til fremstilling af parykker og alternativt hår. Særligt til speciallavede parykker og hårdele, som vi kalder ”Toftild Hår for Livet”.

En mindre del af håret bortauktionerer vi, så vi samtidig kan give værdien videre til en god og meningsfuld sag. Helt afhængig af hvor meget donationshår, vi modtager, vil vi en gang om året sælge en mindre del af håret på auktion i den europæiske brancheforening for parykproducenter, hvor vi selv er medlemmer. Det beløb, vi indsamler, giver vi ubeskåret videre. I fem år, fra 2017 til 2021 er det indsamlede beløb hidtil gået ubeskåret til Knæk Cancer. Det er vores håb, at vi fremover får mulighed for at kunne fordele de indsamlede midler til flere velgørende formål.

Dit hår går derfor til to vigtige formål: at fremstille parykker til dem, der har mistet deres eget hår og til velgørende formål til de samme mennesker. På den måde synes vi, at vi skaber mest mulig værdi med din hårdonation.

Hvem modtager parykkerne?

Parykker fremstillet af donationshår går til mennesker, der savner deres eget hår og er ramt af ufrivilligt hårtab. Det kan være kræftpatienter eller mennesker, der er ramt af autoimmune sygdomme såsom alopecia. Parykkerne fremstilles både til børn og voksne.

Vær opmærksom på, at vi ikke kan følge den enkelte hårdonation frem til modtageren af håret. Ligeledes kan vi heller ikke garantere, at det er et barn ramt af kræft, der modtager parykken. Men det vi kan garantere dig er, at dit donationshår altid anvendes til parykproduktion til mennesker, voksne som børn, som er ramt af et sygdomsbetinget hårtab. For dem gør du en kæmpe forskel ❤️

Du kan bl.a. læse Nannas beretning om, hvordan det er at være ung og ikke have noget hår. Selv fortæller Nanna, at parykken føles meget som hendes eget hår, fordi hun ved, at håret kommer fra andre mennesker. Og det er her hårdonationerne kommer ind i billedet. Uden alle jer dejlige hårdonorer, kunne vi ikke lave ægtehårsparykker.

Fakta om parykproduktion

I gennemsnit skal der bruges ca. 6-7 usorterede hestehaler for at kunne lave en hel paryk. Alt donationshår sorteres og samles i bundter af os, så det er ens i længde, farve og struktur. I den endelige sortering går der en del hår fra, som ikke kan bruges. Gennemsnitlig sorteres op til 40% af hårene fra i et bundt, fordi de er for korte. Det er blandt andet også derfor, at vi gerne vil modtage så langt hår som muligt. Gerne minimum 25 cm. Så sikrer vi nemlig, at der går mindst muligt hår til spilde.

I dag foregår produktion af parykker primært i Kina, Indien, Indonesien eller på Filippinerne. Parykproduktion i Danmark foregår kun i meget lille omfang.

Vil du donere dit hår?

1000 tak, fordi du ønsker at donere dit hår til Toftild Hårdonation - Love is in the Hair®

Klik på knappen nedenfor og udfyld detaljerne.

Ofte stillede spørgsmål

om hårdonation

Længden på din hårdonation skal gerne være minimum 25 cm og gerne længere, hvis du kan undvære det.

Jo længere håret er, jo mindre hår går der til spilde. Når du gør den flotte gestus at donerer dit hår, vil vi også gerne sikre, at mest muligt af håret kan anvendes. Ægtehårsparykker bliver knyttet i hånden. Det vil sige, at hvert enkelt hårstrå bliver sat fast på en netbund og bundet en knude på. Så der skal bruges en vis længde af håret for at knytte knuden på parykken. I en hårdonation vil der altid være mange hår, som ikke er lige lange. Vi har erfaret, at der er for stort et spild, hvis håret ikke er tilstrækkeligt langt. Og det synes vi, er en skam.

Håret må ikke have været kemisk behandlet, dvs. lysnet eller permanentet. Hvis håret har været kemisk behandlet, er det ofte for u-elastisk og porøst til at kunne anvendes i parykproduktion, fordi de enkelte skællag i håret ikke er intakte.

Farvet hår kan anvendes, hvis det har været farvet med ammoniakfri farve og med en beize på 1%. Spørg evt. din frisør, hvis du er i tvivl.

Hvis din farve, lysning eller permanent er vokset ud, kan håret godt bruges.

Vi kan desværre ikke tilbyde selv at klippe håret af hos Toftild, da vi får langt flere henvendelser, end vi kan imødekomme. Vi er ikke en frisørsalon i traditionel forstand, vi bruger al vores tid på kunder, der har brug for parykker og alternative hårløsninger, da de ikke har så mange andres teder at gå hen.

Vi anbefaler, at du går til din egen frisør og sender håret til os, eller kommer forbi og afleverer det selv i en af vores forretninger i Aalborg, Aarhus eller København.

Nej, det er desværre ikke muligt at følge sin egen hårdonation "fra hestehale til paryk", da donationshåret sorteres i farver, længder og hårstrukturer, og herved blandes, så det er klar til videre forarbejdning. Der går ca. 6-7 usorterede hestehaler til fremstilling af en enkelt paryk, så derfor blandes håret ved fremstillingen.

Add your own custom content to give more information about your store, availability details...