Mange kvinder oplever hårtab i løbet af deres liv. Når hårtabet bliver synligt, eller hvis hårtabet gradvist bliver værre, fylder det meget i den enkelte kvindes bevidsthed. Håret er en stor del af en kvindes identitet, og når vi mister det eller store dele af det, betyder det noget for vores livskvalitet og selvopfattelse. Hår har stor kosmetisk betydning, og hårtab kan være en stor psykisk belastning. En paryk, en hair topper eller extensions er i dag et naturligt valg, hvis du ønsker at få mere hår på hovedet. Hos Toftild kan vi med disse produkter afhjælpe dit hårtab med det samme.

Få en uforpligtende snak

Ønsker du at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig i forbindelse med dit hårtab? Så kan du booke en gratis konsultation, hvor en af vores dygtige frisører vil se på dit hårtab i et privat rum, og komme med løsninger vi kan tilbyde dig.

Vi vil meget gerne have at du samtidig sender os en mail, hvor du fortæller lidt om dit hårtab og om du har været tilset af en læge. Derudover vil det være en stor hjælp hvis du vedhæfter billeder af dit hårtab. Disse bruges til at vurdere dit hårtab og forberede os til konsultationen. Bare rolig, vi sletter billederne igen efter endt evaluering.

Book gratis konsultation

Hvad skyldes hårtab hos kvinder?

Kvindeligt hårtab har mange forskellige årsager. Næsten alle kvinder oplever et hormonelt betinget hårtab i større eller mindre grad i løbet af deres liv. Det kvindelige kønshormon østrogen er med til at forlænge hårets vækstfase, og vi oplever derfor, at håret vokser hurtigt i vores unge år. I overgangsalderen falder østrogenniveauet, og det betyder helt enkelt, at håret vokser langsommere og dermed faktisk kommer til at se tyndere ud. Så det er ikke nødvendigvis fordi, vi mister flere hår pga. hormonforandringer, men håret vokser blot langsommere ud, og når ikke at erstatte de hår, der naturligt tabes i løbet af en dag.

Graviditet og fødsel kan også have en indvirkning på dit hårtab. Begrebet ”ammehår” rammer rigtig mange kvinder. Hårtabet skyldes kort
fortalt, at hårets vækstfase hæmmes af de hormonelle forandringer, som kroppen oplever under en graviditet.

Medicin kan have hårtab som en bivirkning. Den mest kendte medicinske behandling, der forårsager hårtab, er kemoterapi. Endelig kan stress og sorg også udløse hårtab hos kvinder. Her er hårtabet ofte forbigående.

Tyndt hår

Hvis du ikke oplever et decideret hårtab, men mere en kraftig udtynding af håret, kan en midlertidig løsning være at anvende en touch up spray, der lægger sig som fibre om det enkelte hårstrå, og derved får håret til at synes kraftigere. Sprayen dækker også lidt af hovedbunden, så den ikke ses så tydeligt.

En effektiv hårvækstbooster er koncentreret hårserum. Hos Toftild har vi valgt hårserum fra Aphro Celina. I denne serie finder du også skægserum samt bryn- og vippeserum.

En lang række hudsygdomme som f.eks. psoriasiseksem og rosacea og svampeinfektioner kan bevirke hårtab, og kan i nogle tilfælde behandles med hormoncreme med binyrebarkhormon.

Det kvindelige hårtab kan også vise sig som androgenetisk alopeci, der svarer til det mandlige hårtab, hvor håret primært tabes øverst på issen. En let og fleksibel løsning er en hair topper eller en skræddersyet dametoupe.

Produkter mod hårtab

Alopecia

Alopecia er en autoimmun sygdom, som forårsager helt eller delvist hårtab, og som kan ende med at blive permanent. Ca. 2% af landets befolkning rammes af alopecia. Den mest udbredte variant er pletskaldethed, hvor der ofte ses genvækst af håret. Alopecia universalis og totalis betyder, at alt hår på kroppen forsvinder, også bryn og vipper.

Har du alopecia, kan en specialfremstillet paryk eller hårdel, som f.eks. Hår for Livet være en optimal løsning for dig, fordi det er en langsigtet løsning, der er fremstillet individuelt til lige præcis dig.

Læs mere om alopecia

Hvor mange hår taber man om dagen?

Det er helt naturligt at fælde i gennemsnit 50-100 hårstrå om dagen. Hvis du synes det lyder af meget, så kan vi oplyse at du har et sted mellem 90.000-150.000 hår på hovedet. Den normale vækstcyklus for et hårstår er mellem 3-8 år, og sikrer, at der altid er ny hårvækst i hovedbunden. De enkelte hårstrå befinder sig i forskellige faser af denne cyklus og fungere disse faser, er der normalt altid fuld hårvækst. Hårtab skyldes derfor blot en udskiftning af hår, når hårstråets cyklus ender. Men fælder du mere hår, end der når at vokse ud, bliver hårtabet synligt, og du kan få brug for at gøre noget ved det. Et hårstrå vokser ca. 1 cm om måneden.

Hvordan behandler man hårtab hos kvinder?

Arveligt kvindeligt hårtab er vanskeligt at behandle. Der findes i dag ikke mange produkter med dokumenteret og effektivt, holdbart resultat. Fælles for behandlingerne er, at de er permanente og kræver en vis disciplin at vedligeholde. De mest effektive er medikamenterne finasteride og minoxidil, som fås i præparater på apoteket.

I dag vælger mange kvinder alternativt hår til at kamuflere et hårtab eller et tyndt hår. En paryk eller en dametoupe/hair topper er efterhånden blevet et naturligt valg, fordi det løser problemet med det samme. Parykker og hair toppers fra Toftild fås i både fiberhår og ægte hår. Parykker i fiberhår er lette at sætte og meget formstabile i frisuren. Parykker i ægte hår giver dig friheden til at style og farvebehandle, som du ville gøre det med dit eget, naturligt voksende hår.

Book en gratis hårkonsultation hos os, og se hvad vi kan tilbyde dig. Vi vil meget gerne have at du samtidig sender os en mail, hvor du fortæller lidt om dit hårtab og vedhæfter billeder af dit hårtab. Disse bruges til at vurdere dit hårtab og forberede os til konsultationen. Bare rolig, vi sletter billederne igen efter endt evaluering.

Book gratis konsultation

Følg os på Instagram

@toftildharforlivet #toftildalternativthår #toftildhårforlivet