Sådan klipper du dit hår til donation

 • Din hårdonation skal være minimum 25 cm, og gerne længere, hvis du kan undvære det ❤️ Dit hår vil naturligt altid være i forskellige længder. Derfor har det ikke en betydning, at du har fået klippet etager i dit hår. Du skal blot måle til den længste spids, når håret er samlet i en ”hestehale” i din hårdonation.
 • Din hårdonation må IKKE være kemisk behandlet, dvs. lysnet eller permanentet. Det svækker nemlig hårets struktur, og hårene har en større risiko for at knække under produktionen af en paryk.
 • Er din hårdonation farvet kan vi anvende det i hårdonationsproduktion, hvis det er farvet med ammoniakfri farve og med en beize på 1%. Du skal spørge egen frisør om indholdet af dette.
 • Din hårdonation skal være ren, helt tør og børstet godt igennem.
 • Registrer din hårdonation ved at trykke på knappen herunder.
 • Så er du klar til at sende eller aflevere din hårdonation! Vi glæder os til at tage imod den!

Hvorfor skal hårdonationen være 25 cm?

Jo længere hårdonationen er, jo mindre hår går der til spilde. Når du gør den flotte gestus at donerer dit hår, vil vi også gerne sikre, at mest muligt af hårdonationen kan anvendes. Ægtehårsparykker bliver knyttet i hånden. Det vil sige, at hvert enkelt hårstrå bliver sat fast på en netbund og bundet en knude på. Så der skal bruges en vis længde af håret for at knytte knuden på parykken. I en hårdonation vil der altid være mange hår, som ikke er lige lange. Vi har erfaret, at der er for stort et spild, hvis håret ikke er tilstrækkeligt langt. Og det synes vi, er en skam.

Klipning af hårdonation

Det foretrækkes, at håret samles i flere mindre hestehaler/fletninger med en elastik, der sidder godt fast. Håret afklippes ca. 2 cm over elastikken. Alle afklippede hestehaler/fletninger samles i ét bundt og forsegles yderligere med 1-2 elastikker i top og evt. bund. Så er du sikker på, at hårdonationen er samlet i samme groretning, hvilket er meget vigtigt.

 • Langt brunt hår der doneres til Toftild Hårdonation

  Donationshåret skal være rent, helt tørt og børstet godt igennem.

 • Toftild Hårdonation modtog disse lokker der er klippet til hårdonation

  Det foretrækkes, at håret samles i flere mindre hestehaler/fletninger med en elastik, der sidder godt fast.

 • Sådan sender du dit hår til Toftild hårdonation

  Alle afklippede hestehaler/fletninger samles i ét bundt og forsegles yderligere med 1-2 elastikker i top og evt. bund. Husk at vedlægge email, så vi kan bekræfte modtagelse af hårdonationen.

Klipper Toftild til hårdonation?

Vi tilbyder desværre ikke selv at klippe håret af til hårdonation. Det skyldes, at vi ikke fungerer som en almindelig salon, og vores tider er derfor forbeholdt dem, der skal bruge hjælp til paryk, toupé mm. Disse mennesker har nemlig ikke så mange andre steder at gå hen.

De fleste får hårdonationen klippet hos en Toftild Ambassadør - Dem kan du finde lige her. Finder du ikke en ambassadør nær dig, er du velkommen til at bruge egen frisør. De fleste ved hvordan det skal gøres, hvis man siger at det er til hårdonation. Efterfølgende kan du aflevere det personligt i en af vores 3 butikker eller sende det ind til os. Nogle frisører samler også hårdonationer og sender til os. Forhør din egen frisør.

Få klippet hårdonation her

Aflevering af donationshår

Du kan aflevere din hårdonation personligt i en af vores tre afdelinger; Aalborg, Aarhus og Frederiksberg. Her kan du få et diplom med dit navn på ♥

Hårdonationen kan også sendes til Toftild i en plastpose i en kuvert. Det er meget vigtigt at forsegle håret godt med et eller flere stramtsiddende elastikker, så hårdonationen forbliver samlet under transport.

Hvis du ønsker at modtage en bekræftelse på at vi har modtaget hårdonationen, så HUSK at udfylde formularen der fremkommer, når du trykker på "Doner dit hår" herunder. Her skal du registrere din email-adresse. Det er meget vigtigt, at du vedlægger samme email-adresse og at den er letlæselig, når du sender dine lokker. Når vi modtager din hårdonation med din email-adresse, sender vi en bekræftelse på, at vi har modtaget dit hår.

Håret skal sendes til:
Toftild Alternativt Hår
Budolfi Plads 9
9000 Aalborg
Mrk. Love is in the Hair

Vi afhenter IKKE pakker i pakkeshops.

OBS! Der kan godt gå op til en måned før du modtager din bekræftelse. Det skyldes at posten kan være længe undervejs og, at vi pakker donationshår ud 2 gange om ugen. Vi glæder os til at modtage dine lokker ♥

Plej dit smukke hår

Har du doneret dit hår?

Her kan du downloade et diplom fra Love is in the Hair hårdonation og udfylde det selv. Hvis du afleverer dit hår personligt en en af vores butikker, får du et diplom med.

Download diplom

Ofte stillede spørgsmål

om hårdonation

Længden på din hårdonation skal gerne være minimum 25 cm og gerne længere, hvis du kan undvære det.

Jo længere håret er, jo mindre spild. Når du donerer dit hår, vil vi gerne sikre, at mest muligt af det, kan anvendes. Der skal bruges en vis længde for at knytte hårene i parykken, og i et bundt er der mange hår, som ikke er lige lange. Vi har erfaret, at der er for stort et spild, hvis håret ikke er tilstrækkeligt langt. Og det synes vi, er en skam.

Håret må ikke have været kemisk behandlet, dvs. lysnet eller permanentet. Hvis håret har været kemisk behandlet, er det ofte for u-elastisk og porøst til at kunne anvendes i parykproduktion, fordi de enkelte skællag i håret ikke er intakte.

Farvet hår kan anvendes, hvis det har været farvet med ammoniakfri farve og med en beize på 1%. Spørg evt. din frisør, hvis du er i tvivl.

Hvis din farve, lysning eller permanent er vokset ud, kan håret godt bruges.

Vi kan desværre ikke tilbyde selv at klippe håret af hos Toftild, da vi får langt flere henvendelser, end vi kan imødekomme. Vi er ikke en frisørsalon i traditionel forstand, vi bruger al vores tid på kunder, der har brug for parykker og alternative hårløsninger, da de ikke har så mange andres teder at gå hen.

Vi anbefaler, at du går til din egen frisør og sender håret til os, eller kommer forbi og afleverer det selv i en af vores forretninger i Aalborg, Aarhus eller København.

Nej, det er desværre ikke muligt at følge sin egen hårdonation "fra hestehale til paryk", da donationshåret sorteres i farver, længder og hårstrukturer, og herved blandes, så det er klar til videre forarbejdning. Der går ca. 6-7 usorterede hestehaler til fremstilling af en enkelt paryk, så derfor blandes håret ved fremstillingen.

Når vi modtager din hårdonation på hårdonationskontoret i Aalborg, vil du modtage en mail, hvis du har registreret din hårdonation eller vedlagt din mail. Husk at tjekke dit spam-filter eller uønsket post. Vi modtager rigtig mange hårdonationer, så der kan godt gå lidt tid, inden vi registrere netop din hårdonation.

Se hele FAQ'en