Corona og hårtab

Toftild oplever rigtig mange henvendelser om øget hårtab efter COVID-19. Mange henvender sig med en oplevelse af at have et kraftigt hårtab efter at have været smittet med COVID-19 eller efter vaccination.

Kan COVID-19 føre til øget hårtab?

Hårtab er endnu ikke anerkendt som et symptom på selve Corona-virus, da der ikke er tegn på, at virus angriber hårsækkene.

Kan stress udløse hårtab?

En helt naturlig og menneskelig reaktion på coronavirus er den stress, der følger i kølvandet herpå. Kroppen reagerer typisk på stress og sygdom ved at samle alle sine ressourcer og sætte ind på at hele sig selv. Kroppen ”fokuserer” så at sige på den ene opgave at blive rask i stedet for at få nyt hår til at vokse ud. Flere hårstrå går derfor fra vækstfasen til hvilefasen af hårets livscyklus.

Det er derfor ofte en misforståelse, at stress alene kan være årsagen til hårtab. Stress påvirker os dog i alle aspekter af vores liv, så vi f.eks. ikke får de nødvendige vitaminer og mineraler, tilstrækkeligt med søvn og nok af de ting, der tilsammen udgør de faktorer, der forudsætter gode betingelser for hårvækst.  

Hårtab og høj feber

Høj feber er en af symptomerne på Corona-virus, og ved høj feber og kraftig infektion sker der det samme med kroppen, som når den er i en tilstand af stress. Kroppen bruger sine kræfter på at bekæmpe virus og feber, og bruger ikke ressourcer til de helt grundlæggende funktioner, som f.eks. hårvækst. Da et af de almindelige symptomer ved Covid-19 netop er feber, er det angiveligt derfor, at så mange oplever et stort hårtab efter sygdommen.

Håret går i hvilefase

Hårets hvilefase hedder den telogene fase, og det hårtab, der opstår pludseligt, kalder man Telogen Effluvium (TE). Det er den mest almindelige årsag til diffust og pludseligt hårtab.

Når flere hår end normalt går til hvilefasen af hårets livscyklus, opstår det pludselige hårtab. Vi taber typisk mellem 50-150 hårstrå dagligt, men dette bliver til langt flere under den hvilefase, der opstår. Måske bemærker du, at din hestehale bliver tyndere, eller at din skilning er blevet bredere end før.

Toftilds løsninger til hårtab

Hvis du er en af dem, der er ramt af hårtab efter Covid-19, kan vi hjælpe dig. Toftild har mange gode løsninger, der kan kompensere for kraftig udtynding af hår. Mange anvender med stor succes vores toppe, toupeer, top-extensions og traditionelle extensions. Der findes et næsten ubegrænset udvalg af farver, længer og måder, de forskellige løsninger kan anvendes på, så de bliver en helt naturlig del af din hverdag.

Husk at pludseligt opstået hårtab ofte er forbigående. Og husk at vi kan hjælpe dig i den periode, hvor håret er i gang med at genoprette væksten.

Ønsker du at høre, om vi kan gøre noget for dig, så tilbyder vi en gratis e-mail konsultation. Alt du skal gøre er, at sende en mail til Lise Toftild, hvor du kort beskriver dit hårtab og hvilken afdeling du evt. vil besøge. Derudover skal du vedhæfte billeder af dit hårtab; et forfra, et fra hver side samt et fra oven. Disse billeder slettes igen efter endt evaluering iht. GDPR. Du skal forvente svartid på op til 7 hverdage.

← Tilbage til blog