Love is in the hair med Freya og hendes mor

I august måned donerede Freyas mor sit hår til #loveisinthehair. På det tidspunkt havde Freya meget lidt hår selv. Freya havde mistet alt sit hår pga. en meget hård kemokur, der slog hendes knoglemarv ihjel.

Behandlingen var nødvendig, så Freya kunne få ny knoglemarv fra en fantastisk donor i Wales. Freya er født med en genfejl, der gav hende den sjældne sygdom CAMT. Genfejlen gjorde, at hun ikke kunne lave blodplader, og Freya har derfor været tilknyttet Rigshospitalet, siden hun blev født.

Det var først, da Freya blev to år, at vi fandt ud af, hvad præcist hun fejlede, og hvor alvorligt det egentligt var. Indtil da fik hun en transfusion med blodplader en gang imellem og fik ofte en masse blå mærker og buler pga. blødninger. Men CATM ville i sidste ende ødelægge hendes knoglemarv, og Freya ville derfor højst sandsynligt ikke leve til at opleve sin seks års fødselsdag.

Den 28. maj 2020 fik Freya sin nye knoglemarv, og hun er heldigvis rask nu, så rask som man bliver efter en knoglemarvstransplantation. Hun er en glad, dejlig og fræk lille pige, der forhåbentligt skal starte i børnehave efter påsken og fejre sin fire års fødselsdag. En fødselsdag der for hende ikke var så sikker på et tidspunkt. Når man lige pludselig står med et lille menneske, der er syg og har brug for så meget hjælp, går det op for en, hvor meget man kan hjælpe andre med ting, man selv syntes er små ting.

Lille Freya er ved at få sit hår igen efter en hård kemokur

Disse små ting betyder alt for dem, der har brug for hjælpen. Freya er ved at få sit hår igen, men det er der andre børn, der ikke gør eller som skal vente længe på det. De skal også havde lov at få fint hår og føle sig lidt normale og raske igen. Det betyder så meget ikke at skulle se syg ud hele tiden, og det er fantastisk, at man kan donere sit hår til et sted som Toftild, ligesom man kan donere sit blod og sin knoglemarv.

Vi føler os bare glade for at kunne give lidt igen. Vi vil aldrig kunne give det igen, vi har fået, men hjælpe lidt, det kan vi da. For de fleste af os vokser håret jo ud igen, så hvorfor ikke glæde nogen med det og prøve noget nyt.

Freyas mor har klippet alt sit hår af i sympati til sin datter. Hun donerede det til Toftilds hårdonationsprojekt, så andre kan få glæde af håret.

 

← Tilbage til blog