Kender du Toftilds hårdonationsprojekt - Love is in the Hair?

Siden 2015 har Toftild modtaget hårdonationer fra hele landet. Det startede som et lille projekt med nogle få hestehaler om måneden, men det har senere vist sig at vokse støt og blive til landets første og største projekt for hårdonationer.

Ca. 550 hestehaler om måneden

Toftild modtager i gennemsnit 550 hestehaler og fletninger om måneden, og det er en tredobling af det antal af hårdonationer, der blev sendt ind til os før corona.

Det er særligt de helt unge piger på 10-15 år der er enormt gavmilde med de smukke lange lokker.

Vores krav til donationshår er, at håret skal være ubehandlet, da håret bliver porøst efter en kemisk behandling som farvning eller permanent. Der er også krav til længden, der gerne skal være minimum 25 cm, da der går et stykke fra til at knytte selve parykken.

Dit hår giver værdi

Hvert år opgør vi, hvor meget hår, der er kommet ind til Love is in the Hair. Vi opgør det både i mængden af hår, altså i kg, og i værdien af håret. Værdien af håret opgøres til et beløb, som gives ubeskåret væk til velgørende formål.

De sidste mange år har vi givet beløbet til Kræftens Bekæmpelse via kampagnen Knæk Cancer. Sammen med bidraget fra 2022 på hele 140.000 kr. har vi i alt doneret 800.000,- kr. til Knæk Cancer. 

I 2023 har vi valgt at støtte flere gode formål. Her har vi doneret 25.000 kr. til Knæk Cancer og 12.500 kr. til henholdsvis Danske Hospitalsklovne og Børne Cancer Fonden.

Alt i alt har vi doneret 850.000 kr. til gode formål!

Det er rigtig meget hår og rigtig mange penge, synes vi. Det kan vi kun, takket være alle I dejlige hårdonorer, der lader håret gro og får det klippet i en god sags tjeneste.

Mængden af hår sender vi løbende videre til produktion af parykker på de fabrikker i udlandet, som laver parykkerne for os.

Når du giver dit hår væk som en hårdonation til Love is in the Hair, er du derfor med til at hjælpe med to ting;

  1. Dit hår bliver brugt til parykker, til dem, der savner deres eget hår
  2. Dit hår bliver brugt til at samle penge ind til kræftens bekæmpelse og andre velgørende formål.

Dit bidrag gør en stor forskel

Din hårdonation er et utrolig vigtigt og meget personligt bidrag. Det betyder uendelig meget for de mennesker, der ikke har deres eget hår, at få mulighed for at få en paryk, som er lavet af ægte hår. Og som ovenikøbet er lavet af donationshår, som er givet væk med stor kærlighed. Hos Toftild kender vi betydningen af at kunne tilbyde parykker lavet af donationshår, også fordi de er 100% naturlige, meget holdbare og fantastiske at have på. Det synes vi, at de mennesker, der ikke har deres eget hår, fortjener.

En del af håret anvender Toftild til at fremstille parykker specielt til børn og unge, som er ramt af kræft eller alopecia eller andre lidelser, der betyder hårtab. Din hårdonation betyder derfor ekstra meget for netop børn og unge.

Hvis du vælger at donere dit hår til Love is in the Hair by Toftild, vil vi være superglade for at du tagger os med @toftildhardonation og hashtag #toftildhårdonation og #toftildloveisinthehair. Så kan vi nemlig sammen sprede det gode budskab og inspirere andre til at gøre det sammen.

Hvert et hårstrå tæller!

”Har du nok af det, andre savner, så giv det videre, det gavner” ❤️

Ønsker du også at donere hår?

Har du masser af hår, og ønsker du at hjælpe andre der mangler deres eget hår? Så kan du læse mere om hvordan du gør herunder.

← Tilbage til blog