Myte aflivet: Parykker er ikke kun for kræftramte

Parykker er ofte forbundet med kræftramte, men til et spændende event hos Aalborg Frisørlaug kunne Lise Toftild hurtigt aflive den myte – faktisk udgør kræftramte kun en lille del af dem, der bruger parykker. De fleste vælger paryk grundet andet, såsom alopecia, almindeligt hårtab eller midlertidigt hårtab på grund af operationsar eller hårulykker. 

Aja, som er influencer og samarbejder med Toftild Alternativt Hår, var inviteret med til eventet for at dele sin personlige historie. Hun har alopecia, som er en autoimmun sygdom, der medfører helt eller delvist hårtab.

Når de skaldede pletter flytter sig – vil du se mit landkort?

For Aja begyndte hendes alopecia som en lille skaldet plet i pandehåret, der langsomt voksede sig større. Med tiden opstod pletterne andre steder: ”Det flyttede sig hele tiden rundt som et landkort i konstant bevægelse, og sådan har det været lige siden”.

I dag er hverdagen med alopecia heldigvis ikke noget, Aja ’lider’ af. Hun har fundet en unik måde at leve med hårtab på gennem turbans og parykker – både af ægte hår og fiberhår. Læs mere om vores parykker hos Toftild og Ajas rejse med alopecia i artiklen herunder. Er du mere nysgerrig på Ajas historie? Så kan du her få et unikt indblik i hendes 3 livsændrende faser med hårtab. 


Vidste du, at du kan donere dit hår, så det ikke ender i skraldespanden? 

Med hårdonationsprojektet Love is in the Hair® giver vi dig muligheden for at donere dit hår og hjælpe dem, der mangler deres eget hår og har behov for en paryk. Faktisk bidrager du samtidig til at støtte kræftsagen i Danmark. 

Siden 2015 har vi modtaget hårdonationer fra hele landet. Det startede som et lille projekt med nogle få hestehaler om måneden, men i dag kan vi med ydmyghed sige, at vi er landets første og største projekt for hårdonationer. I alt har vi doneret over 850.000 kr. til kræftsagen.


Ønsker du også at gøre en forskel for andre og donere dit hår? 

Hvert et hårstrå tæller - vi behøver kun 25 cm, men gerne længere, hvis du kan undvære det ❤️ Har du glat, krøllet eller måske gråt hår? Uanset hårtype og hårfarve glæder vi os til at tage imod dine lokker.


← Tilbage til blog