Parykker i Århus

Hvor køber jeg en paryk i Århus?

Det gør du ved Toftild Århus i Borggade 7, 8000 Århus. Vi har mere end 40 års erfaring i branchen. Vi har et af Danmarks største udvalg af parykker - vi har både ægtehårs-, fiberhårs- og blandingsparykker.

Vi har hjulet enormt mange med at få mere hår på hovedet. 

Skal vi også hjælpe dig?

Du har frit leverandørvalg

Som patient har du altid frit leverandørvalg, dvs. at selvom der står én leverandør på din bevilling, så må du selv bestemme hvilken leverandør, du ønsker at benytte. Tilskuddet følger nemlig dig, og det betyder, at du sagtens kan vælge at benytte Toftild, selvom det er en anden leverandør, din kommune har indgået en aftale med.

Det at miste håret

At miste sit hår er for mange en utrolig svær og følelsesmæssig udfordring, da det kommer bag på mange, hvor stor en del af personligheden der faktisk sidder i håret. Mange oplever at få deres selvtillid tilbage, ved at anvende en paryk eller hair topper. På den måde føler man heller ikke, at man ser syg ud overfor omverdenen, og det kan give et lille pusterum.


Grunden til hårtab kan være mange. Det kan bl.a. være grundet den autoimmun sygdom alopecia, måske er hårtabet opstået i forbindelse med et kemoforløb eller pga. stress. Lige meget hvad årsagen til hårtabet er, kan Toftild Alternativt Hår hjælpe. Vi har bl.a. en specialforretning centralt i Aarhus, der tilbyder et bredt udvalg af parykker og hair toppere i forskellige hårtyper, farver og længder. Vi har både parykker i ægtehår, fiberhår og en blanding af fiberhår og ægte hår. Vores erfarne og venlige personale i Aarhus vil, i samråd med dig, finde frem til den helt rigtige paryk, der matcher dine individuelle behov og ønsker.

Kan man få tilskud til paryk?

Ja det kan man godt. Man kan søge en bevilling ved kommunen, hvis man har fået stillet en diagnose ved en speciallæge. Aarhus Kommune skriver følgende om tilskud til paryk: ”Du kan få støtte til en paryk eller toupé, hvis du har en varig, vansirende skaldethed, som følge af sygdom, operation eller ulykke.”

Du ansøger kommunen på borger.dk under ”Ansøg om kropsbårne hjælpemidler”.

Paryk ved kræft

Hvis du er i kræftbehandling eller i et kemoforløb, er det sygehuset der kan bevilge en paryk eller hovedbeklædning. Sygehuset bevilliger kun til én af tingene. I region Midtjylland, skal du selv lægge beløbet ud, hvorefter du indsender kvitteringen til regionen, og får tilskuddet tilbagebetalt. I 2023 er tilskuddet til paryk på 4.033 kr. og tilskuddet til hovedbeklædning er 1.523 kr. Køber du hovedbeklædning eller paryk der er dyrere end tilskuddet, er der en egenbetaling på differencen. Læs mere om hvordan tilskud til paryk eller hovedbeklædning foregår i region Midtjylland.

Skal vi hjælpe dig?

Hvis du er kræftpatient, kan du booke en gratis konsultation der hedder "Paryk ved kemoterapi". Her bliver der afsat halvanden time, hvor du kommer ind i et privat behandlerrum. Sammen med frisøren vil i finde frem til nogle parykker du kan prøve. Hvis parykken er på lager, kan du få den med med det samme.

Er du ny indenfor parykker, så tilbyder vi en gratis e-mail konsultation, hvor Lise Toftild vil komme med sin vurdering af den rette løsning for dig. Her skal du skrive en mail til lise@toftild.com, hvor du kort beskriver dit hårtab og om du har været tilset af læge/hudlæge. Ligeledes skal du skrive hvilken afdeling du ønsker at få en tid i, hvis det kommer så langt. Du bedes vedhæfte billeder af dit hårtab, så Lise har noget at vurdere ud fra. Billederne bliver slettet efter endt evaluering. Ønsker du at komme ind til en fysisk konsultation, koster det 350 kr. Her vil frisøren præsentere de muligheder Lise har fundet frem til, og så kan du se om det er noget for dig.


← Tilbage til blog