Sådan tager du din paryk på

Herunder har vi lavet en lille guide til dig, der viser hvordan du tager en paryk på. Køber du en paryk hos os, får du også vist hvordan den skal tages på og af.
 • 1. Tag fat i siderne

  Når du skal tage din paryk på, griber du fat, med to hænder, i hver side af parykken. Tommel- og pegefinger placerer du i midtpå siden.

 • 2. Panden først

  Når du holder parykken med tommel- og pegefinger, skal du bukke hovedet en smule forover. Placer nu parykken i panden og træk parykken bagud. Ret hovedet op.

 • 3. Ret fronten til

  Det er vigtigt, at fronten sidder korrekt. Ret parykken til, så den sidder korrekt ved ørerne.

 • 4. Den naturlige hårgrænse

  Du finder den naturlige hårgrænse ved at måle ca. 4 fingre fra øjenbrynet og op mod panden. Med denne afstand sidder parykken rigtigt i panden på langt de fleste.


Den naturlige hårgrænse for en paryk

Du finder den naturlige hårgrænse for parykken, ved at måle ca. 4 fingre fra øjenbrynet og op mod panden. Med denne afstand sidder parykken rigtigt i panden på langt de fleste. Du kan også rynke panden, og der hvor mimikken ikke er tydelig, der er din naturlige hårgrænse.

Du vil altid modtage vejledning hos os, når du får din første paryk, om hvordan du sætter din paryk rigtigt.

HUSK at det er en rigtig god idé, at ryste parykken lidt inden du tager den på og at anvende fingrene til at sætte håret i stedet for en børste. Det giver ofte en mere naturlig frisure, fordi håret på en paryk falder anderledes end dit eget hår.

Alle rådene er udarbejdet i samarbejde med kvinder, som selv har brugt paryk, og mange af rådene er derfor baseret på individuelle og personlige erfaringer.

Du er altid velkommen til at kontakte os og bidrage med dine egne erfaringer eller stille yderligere spørgsmål. Så er vi sammen om at dele de gode råd.

← Tilbage til blog