Hvorfor skal du vælge sulfatfri shampoo og balsam?

Når du skal vælge din shampoo og balsam, kan det være relevant at kigge bag på flasken. I ingredienslisten gemmer der sig mange elementer, men hvilke skal du være opmærksomme på og hvilke er bedst for dig at undgå?

I dette korte blogindlæg kan du læse mere om, hvilke sulfater du skal være opmærksom på, når du vælger dit næste hårprodukt.

Hvad er sulfater og hvad gør de?

Sulfater finder du i mange produkter, både i shampoo, kropssæbe og endda i tandpasta. Sulfater er det, der får produktet til at skumme og på trods af, at det er den skummende følelse, der sammenlignes med at blive ren, så er det ikke altid godt, at det skummer meget.

Sulfater er nødvendige for at rense dit hår for produktrester, overskydende olie og skidt. Det er i og for sig godt, men i mange produkter er sulfaterne så grove, at de fjerner hovedbundens og hårets naturlige olier. Det er netop de naturlige olier der beskytter din hovedbund, hårrødder og dit hår.

Når din hovedbund renses med for stærke sulfater, kan du opleve, at dit hår hurtigere bliver fedtet og din hovedbund irriteret. Det skyldes, at kroppen producerer mere olie til din hovedbund, fordi sulfaterne fjerner den naturlige produktion.

Hvis du oplever, at dit hår hurtigt bliver fedtet eller, at din hovedbund er irriteret, så skal du starte med at kigge på ingredienslisten på dine produkter. På listen nedenfor, har vi samlet en oversigt af de mest hudirriterende sulfater. Det er ikke muligt at få sulfatfri shampoo og balsam, da sulfaterne skal være til for at rense håret. Dog bør du blot anvende sulfatfri shampoo og sulfatfri balsam, i den mening, at man vælger sulfaterne der er lave på hudirritationsskalaen.

 

Hvilke sulfatfrie shampooer og balsamer anbefaler Toftild?

Vi har samlet fire produkter, som er bedst egnet til dig der ønsker at genopbygge dit hår og hovedbund efter irritation af sulfater og til dig, der blot ønsker at bruge produkter der ikke gør skade.

I vores serie fra Botéa Elements finder du produkterne Pure Shampoo og Pure Conditioner

Pure Shampoo er en sulfatfri shampoo, der tilmed også er silikonefri. Produktet indeholder en række renseingredienser, der er meget milde. Disse er afledt af kokos, frugtsukker og glycerin, som er med til at give en shampoo uden silikone og sulfat, der indeholder optimal hydrering af dit hår og hovedbund.

Pure Conditioner er en sulfatfri balsam, der er mild og egner sig godt til dig der ikke ønsker unødvendig kemi. Pure Conditioner er også en silikonefri balsam, hvilket gør, at du ikke får en fedtet fornemmelse efter brug.

Yderligere er produkterne PH-neutrale, hvilket betyder, at du holder din hovedbunds PH-værdi neutral og er derfor en nem måde at beskytte dig selv på.

Brazilian Bond Builder - Shampoo uden silikone, sulfater og parabener

Serien fra Brazilian Bond Builder er blevet meget populær, grundet dens øjeblikkelige virkning. Produktet vi vil fremhæve her, hedder Brazilian Bond Builder – Extension Repair og trods navnet kan produktet sagtens bruges i naturhår, hvor vi oplever en fantastisk heling af håret.

Teknologien bag B3 produkterne forbedrer øjeblikkeligt hårets styrke og dets evne til at modstå slitage. Alle produkterne er farvebeskyttende, sulfatfri, silikonefri og uden parabener. Derfor fjerner de nænsomt overskydende olie og snavs – Et fantastisk produkt til genopbygning af håret.

Serien består af tre dele:

Extension Repair Shampoo er en silikonefri shampoo og den er naturligvis også sulfatfri. Shampooen bruges som det første produktet, når du vasker hår. Vi anbefaler to vaske, første vask til at rense olie og skidt ud af håret og anden vask hvor håret får lov til at trække næring.

Extension Repair Conditioner bruges efter shampoo. Denne sulfatfri og parabenfri balsam mindsker filtret hår, fugter og er med til at genskabe dit sunde hår.

Ionic Extension Repair Spray er en leave-in spray, der styrker dit hår ved at tilføre aminosyrer som reparerer hårets proteiner. Dette produkt indeholder silikone, der efterlader håret skinnende.

Køb sættet som en sampak og spar penge.


← Tilbage til blog

Vores bestsellers