Cykeltur til verdens ende – Kræft er ikke for børn

Vi er Ida og Julie, vi har været veninder siden folkeskolen. Vi skal på en cykeltur verden rundt og i den forbindelse har vi valgt at sætte fokus på en helt specielt ting!

At alle børn og unge har ret til en fremtid uden sygdom. De skal styres af deres drømme og der skal ikke være en sygdom, der skal stoppe det. Fordi vi i forvejen har fokus på kræftsagen, ville vi undersøge hvad der skulle til, for at donere vores hår. Vi kunne lige så godt gå all-in.

Vi troede, at hårdonation var bøvlet at få til at lykkedes men det krævede faktisk ikke mere end en hurtig googlesøgning. Toftild Hårdonation var de første der kom frem, vi undersøgte selvfølgelig markedet og valgte dem der så mest troværdige og bedst ud – Vi valgte Toftild Hårdonation! Med en nem og overskuelig guide tog vi saksen i egen hånd.

Vi tog ikke helt saksen i egen hånd faktisk klippede Idas mor hendes hår (red. Ida) og min veninde tøvede ikke med at skulle klippe mig (red. Julie). Jeg har altid haft skulderlangt hår men da corona kom lod jeg lokkerne gro. Da jeg altid har haft kort hår, gjorde det mig ikke nervøs at skulle klippe lokkerne af, til ære for en anden. Men jeg må sige, at det er en smule mærkeligt at sidde i en stol med sig egen rottehale!

For mig, Ida, var det en helt anden sag! Jeg var faktisk ret nervøs, bare ikke for hårdonation, mest for min mors klippeevner! Hun var dog hurtig til at klippe lokkerne og da den første lok var klippet, ja så skulle resten selvfølgelig også af. Jeg havde ikke tænkt, at det skulle være så kort… Faktisk har det ikke været så kort siden jeg gik i børnehave. Det, at jeg ikke lige kan sætte en hestehale, det går nok. Mit hår vokser jo ud igen, jeg kan bare sætte et spænde i, så sidder hestehalen helt fint.

Hår betyder så meget og er en stor del af ens identitet som menneske og især som pige, så hvis vi kan hjælpe med nogen af dem som har en usikkerhed personligt fordi de mangler hår grundet sygdom. Så er det så oplagt for os at sende det afsted til Toftild Hårdonation!

Vores cykeltur har været planlagt over de sidste 1,5 år. Vi har fastlagt ruter og undersøgt lovgivning i de forskellige lande og mange andre praktiske nødvendigheder. Vi har også haft kontakt med andre, der også har cyklet rundt i verden, for at finde ud af, hvordan vi får cykler og udstyr fragtet i fly.

Turen går til...

Vi starter turen i Give hvorefter vi cykler til Amsterdam. Så flyver vi til Cusco i Peru, herefter cykler vi ned gennem Sydamerika, til Bolivia, Chile og Argentina. Vi skal faktisk helt til verdens ende som er i den sydligste del af Argentina. Når vi når dertil, håber vi, at vores hår er vokset lidt ud så vi kan varme nakken, der er nemlig ret koldt da det ligger ved sydpolen. Så skal vi til de varme lande, her er det ret dejligt at lokkerne er klippet af. Vi skal til de indonesiske øer med start på Bali, hvor vi holder en lille pause i 14 dage. Så skal vi cykle lidt rundt på øene i en månedstid i 33 grader. Her er vi sikre på, at den gode gerning om hårdonation kommer til at gavne os i varmen! Vi flyver fra øerne til Kirgisistan og skal cykle af Silkeruten til Tadsjikistan. Herefter går turen i lufthavnen hvor vi flyver til Hamborg og skal cykle hjem derfra.

Vi har lavet indsamlingen i forbindelse med vores tur for at sætte fokus på kræftsagen.
Vi håber, at du vil være med til at støtte vores indsamling der går til Kræft er ikke for børn.← Tilbage til blog